miercuri, 26 mai 2010

Proiectare si simulare Arduino

Proiectare si simulare Arduino
Doua programe interesante si utile pentru posesorii de Arduino (si nu numai)

In afara de kit-ul oficial de dezvoltare Arduino mai avem nevoie si de un program de CAD cat mai simplu de utilizat, care sa contina biblioteci pentru cele mai uzuale componente electronice si, de preferat, sa fie free sau open source. Un astfel de program este Fritzing!


Exemplu - breadboard


Exemplu - schematic


Exemplu PCB

Acum, dupa ce am terminat partea de proiectare si dezvoltarea programului, nu ne mai ramane decat sa incercam totul pe un simulator. Pe acesta il gasim aici: Virtual Breadboard

Cerinte sistem:
1) Latest version of DirectX
2) .Net 2.0 Redistributable
3) J# 2.0 Redistributable


VBB - design


VBB - simulator

7 comentarii:

  1. Superb @ Chiar ma intrebam cum au desenat unii schemele alea direct pe breadboard . Cat de curand o sa le folosesc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca cel mai simplu e sa le descarci si sa le incerci. La Fritzing e cel mai simplu, alegi din dreapta componentele dorite, le pui in stanga si pe urma le conectezi intre ele. Virtualbreadboard e ceva mai complicat, dar poti sa incerci exemplele lor pentru Arduino (sau pe alte platforme, daca vrei...)

    RăspundețiȘtergere
  3. am vazut la fritzing in poza ca este si ardunio ,cum se face pentru a o insera acolo ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. la fritzing trebuie kit-ul arduino ,la virtualbreadboard nu trebuie ,dar nu stiu cum se deschide consola dupa ce conectez piesele

    RăspundețiȘtergere